Onze visie

Respect:

Het uniek-zijn van ieder kind komt tot uiting wanneer we rekening houden dat het ene kind behoefte heeft om zich buiten eens goed uit te leven, terwijl het andere rustig een boekje doorbladert of een puzzeltje legt .

 Ritme :

 Ritme geeft kinderen zekerheid, veiligheid en erkenning.Daarom werken we dagelijks met vaste patronen en rituelen. Die zijn natuurlijk volledig aangepast aan de leeftijd van het kind.

 Orde en zorg :

 Orde en zorg voor de omgeving vinden we zeker niet onbelangrijk. Kinderen hiertoe aanmoedigen op een plezierige en speelse manier komt zeker aan bod gedurende de dag .

Het gaat er bij ons om dat ze er plezier in hebben en ervaren dat ze het zelf kunnen ook al is het resultaat niet wat het moet zijn.

 Oog voor ontwikkeling :

 De eerste levensjaren zijn ontzettend belangrijk in het verdere leven van uw lieve kleine spruit. De bouwstenen van vele vaardigheden worden nu gelegd :  relatiebekwaamheid, zelfvertrouwen, inzicht in ruimte, tijd, ...

Oog hebben voor de ontwikkeling van uw kind is dus van zeer groot belang.

Voor onze peuters hebben we elke dag een uurtje begeleid spel. Dit kan gaan van kleuren, puzzelen, schilderen, woordjes leren, tot liedjes en bewegingsactiviteiten om zo hun ritme van spanning en ontspanning te ontdekken.

Verjaardagen en feestdagen gaan bij ons nooit onopgemerkt voorbij 🙂